De nieuwste Facebook updates | Limesquare
Blog van Ron

De nieuwste Facebook updates

Nieuwe Facebook updates!

Deze week stond de jaarlijkse Facebook F8 conferentie op het programma. Hoewel Facebook de laatste jaren vooral veel naar Snapchat heeft gekeken, zitten ze zeker niet stil op de researchafdeling. Tijdens de F8 conferentie in San Jose liet het bedrijf een aantal nieuwe producten, experimenten en ontwikkelingen zien op gebied van Camera & VR, het Messenger-platform, open source tools en natuurlijk het Facebook-platform zelf. 

MESSENGER 2.0

Ruim 1,2 miljard mensen gebruiken dagelijks Facebook Messenger. Geen wonder dat de app ruim de aandacht kreeg tijdens de F8 conferentie. Tijdens de conferentie lanceerde Facebook Messenger 2.0. Helaas moeten we in Nederland   nog  even wachten op de update, Facebook rolt de update eerst uit in de VS.

Wat kun je verwachten? Messenger 2.0 is vooral voorzien van meer kunstmatige intelligentie die gericht is op communicatie met- en door bedrijven. Facebook maakt het voor jou makkelijker om via de app in contact te komen met bedrijven. Dankzij de nieuwe update kunnen we straks met Bots, zoals Facebook ze noemt, communiceren én bijvoorbeeld eten bestellen of kaartjes reserveren. Uiteraard geldt dit ook andersom. Zalando gaat je bijvoorbeeld informeren over je bestelling en je kleding advies geven.

Messenger_F8.jpg?mtime=20170420164912#as

FACEBOOK SPACES 

Eerder dit jaar kondigde Facebook CEO Mark Zuckerberg Facebook Spaces al aan. Tijdens F8 liet Facebook meer zien van hun social Virtual Reality (VR) project. Hoewel je het in de, met advertenties overladen, timeline niet meer echt terugziet is het doel van Facebook altijd geweest om jou dichter bij je vrienden te brengen. Met Facebook Spaces gaat Facebook een stap verder dan live video of de Messenger-app. In Spaces kun je met je Oculus Rift of Oculus Touch in een virtuele wereld chillen met je familie en vrienden, je verjaardag vieren of je vakantiebestemming  ontdekken. Aangezien nog lang niet iedereen een Oculus Rift van € 750,- in huis heeft kun je vanuit je VR-wereld ook video bellen met vrienden buiten je VR-wereld.

CAMERA EFFECTS PLATFORM

Facebook en Augmented Reality is nog niet een hele gelukkige relatie. Tijdens F8 bekende Mark Zuckerberg dat Facebook een inhaalslag moet  maken  op het gebied van AR. De CEO van Facebook had altijd de overtuiging dat AR via bril-achtige devices de toekomst zouden hebben. Hij komt hier nu op terug en zet vol in op AR via de camera in je Facebook-app.

Facebook lanceert een aantal AR-ontwikkelprogramma’s. Frames Studio en AR Studio zijn de eerste twee en zijn ook al te gebruiken. In Frames Studio kun je op je desktop zelf een fotoframe ontwerpen en meteen gebruiken via de camera in je Facebook-app. Het programma werkt eenvoudig en wie een beetje handig is met de Adobe heeft al snel wat speciaals op zijn telefoon om indruk mee te maken.

AR Studio is een programma waarmee content creators zelf maskers, filters en geanimeerde frames kunnen maken. Facebook moet een inhaalslag maken op Snapchat en laat welwillende developers nu het werk voor hun doen. In AR Studio is het voor developers relatief eenvoudig om AR-effecten te creëren die reageren op beweging, omgeving en interactie. Een eigen AR-omgeving voor jou of jouw bedrijf ligt hiermee binnen handbereik.

Facebook_C-E-P.jpg?mtime=20170420165238#

Facebook biedt ons voldoende redenen om hun platformen te blijven gebruiken en in de gaten te houden. Niet alleen persoonlijk, maar vooral ook zakelijk. Digital Branding via VR of AR lijkt nu nog ver weg, maar komt met deze updates van Facebook snel dichterbij. 

Benieuwd hoe deze updates van Facebook jouw digital branding kunnen verbeteren? Let us know! We praten je graag bij.

Internet marketing
Geschreven door: Ron Lubbers

Waar kunnen wij jou bij helpen?

Geef ons je zoekopdracht en wij zullen je helpen.