Case van Afrika Festival | Limesquare

Afrika Festival

Het meest toonaangevende festival op het gebied van moderne Afrikaanse muziek

Meer weten?

Services

Communicatiestrategie, Content marketing, Design, Internet marketing, Advertising, Webdesign

Klant

Afrika Festival

Branche

Kunst en cultuur

Het verhaal van

Het Afrika Festival, een tweedaags festival dat in de afgelopen 28 jaar is uitgegroeid tot het meest toonaangevende festival op het gebied van moderne Afrikaanse muziek. Het festival kenmerkt zich door de ontspannen sfeer, de kwaliteit van de muziek en de exotische markt. Mensen kunnen hier genieten van de rijke Afrikaanse cultuur en het lekkerste eten en drinken. Het Britse magazine Songlines schaart het Afrika Festival bij een van de beste 25 festivals in Europa.

Uitdaging

Het Afrika Festival in Hertme staat bekend om zijn unieke ontspannen sfeer. De nieuw te creëren identiteit moet hier beter op aansluiten. De organisatie wil verschillende doelgroepen beter en emotioneel benaderen, de naamsbekendheid versterken, meer jongeren trekken en de vraag naar tickets vergroten. Het gewenste imago dat ze voor ogen hebben is: vrolijk, laagdrempelig, modern en open.

Oplossing

Volgens de organisatie staat het Afrika Festival voor een sprankelend thuiskomen, in het beschermende groen van het Openluchttheater Hertme. De naamswijziging van Afrikafestival Hertme naar Afrika Festival betekent een betere identificatie én het krachtige symbool biedt vele mogelijkheden voor een herkenbare identiteit. Het beeldmerk is een combinatie van de initialen van het logo, gebaseerd op de vorm van het Afrikaanse continent en geïnspireerd op Kente patronen. Het uitbundige kleurenpalet geeft het festival een vrolijk karakter.

"Een Afrikaans sprookje in het nuchtere Twente"

Het leukste nieuws komt van ons

Waar wacht je nog op? Inschrijven!