Case van Openluchttheater Hertme | Limesquare

Openluchttheater Hertme

Kunst en cultuur is er voor iedereen

Meer weten?

Services

Communicatiestrategie, Design, Internet marketing, Webdesign

Klant

Openluchttheater Hertme

Branche

Kunst en cultuur

Het verhaal van...

Het Openluchttheater Hertme is een uniek theater door de ligging in het Twentse groen en de aanwezigheid van een bijzonder monumentaal decor uit 1955. Het theater onderscheidt zich door de gastvrijheid, de hoge kwaliteit van de programmering en de grote betrokkenheid van de dorpsgemeenschap met zijn vele vrijwilligers. Bekende evenementen zijn onder andere het Afrika Festival en de concerten van Metropool Open Air. Artiesten uit binnen- en buitenland roemen de sfeer en intimiteit van het openluchttheater.

Uitdaging

Een nieuw te creëren identiteit moet zorgen voor een betere naamsbekendheid en voor het aantrekken van een bredere doelgroep. De wens is dat interne werkgroepen ook zelf bepaalde communicatiemiddelen in de nieuwe huisstijl voor een specifiek evenement kunnen verzorgen.

Oplossing

Kunst en cultuur is er voor iedereen. Openluchttheater Hertme koppelt menselijke nieuwsgierigheid aan de behoefte om te ontmoeten en te ontdekken. Het biedt jong en oud een andere kijk op de wereld. Hier kun je je verbeelding de vrije loop laten en de bijzondere setting van het openluchttheater ontdekken.

Lees meer

Die bijzondere setting komt terug in de visuele identiteit. Het logo is een gestileerde weergave van de bouwstenen van het monumentale decor met zijn karakteristieke kantelen. Het verwijst naar de driedeling in het ‘torentje’ en de gestapelde blokken Bentheimer zandsteen. Ook de lettervormen refereren naar de kantelen.

Zo flexibel als het theater is - als gastheer voor de diversiteit aan evenementen - zo flexibel 
is ook het logo. Want bouwstenen kun je herschikken en er iets nieuws van maken. Zo kan het logo verschillend worden samengesteld: op drie regels, op twee regels in combinatie met de programmering (in seizoensgebonden kleuren) en op één regel, geschikt voor de toepassing waar het ondergeschikt is aan een evenement (schil 3). Hier is het torentje getransformeerd tot de stadsmuur en minstens zo herkenbaar.

"Beleef het in Hertme"

Het leukste nieuws komt van ons

Waar wacht je nog op? Inschrijven!