Een inspiratieplatform voor Hengelo

Klant

Uit in Hengelo

Diensten

Webdevelopment en webdesign

Uitdaging

Het creëren van een nieuwe, overzichtelijke en goed beheerbare website voor Hengelo Promotie en de stijl van het nieuwe stadsmerk Hengelo hierin opnemen.

Hengelo Promotie legt de verbinding tussen de vitale stad Hengelo en haar bewoners en bedrijven. De focus ligt op het aantrekken van meer bewoners en bezoekers die langer in de stad Hengelo verblijven. Zo versterken ze het stadsmerk Hengelo! Hengelo Promotie had de wens om veel content te kunnen delen op hun nieuwe website.

Daarnaast wilden ze deze content en de menustructuur beter kunnen beheren, moesten evenementen een prominente en duidelijke plek op de website krijgen én moest de website dienen als inspiratieplatform voor het delen van leuke uitjes en tips.

Samen met Hengelo Promotie ontwikkelden we een nieuwe website die voldoet aan alle wensen. We startten met het opzetten van een nieuwe, overzichtelijke boomstructuur, gevolgd door een nieuw webdesign dat past bij de stijl van het nieuwe stadsmerk. Ook hebben we een feed gecreëerd van alle evenementen die Hengelo Promotie in het CMS vult. Andere websites kunnen deze feed aanroepen en hoeven zelf geen content te vullen.

Resultaat

De nieuwe ‘Uit in Hengelo’ website bevat veel content, maar is toch overzichtelijk. De huisstijl is in evenwicht qua kleur en bezoekers kunnen zelf evenementen indienen. Ook bevat de website gecategoriseerde uitjes. Er is voor ieder wat wils!