Hét platform voor intern transport

Klant

DocUp

Diensten

Webdevelopment, webdesign, huisstijl, grafisch ontwerp en animatie

Uitdaging

In de interne transportmiddelen vloot zijn veel documenten, zoals keuringsrapporten, onderdelenboeken en gebruikershandleidingen aanwezig. Deze documenten zijn niet gebundeld en raken zoek in stapels papieren. DocUp zag dat de markt behoefte had aan een overzichtelijk en digitaal registratiesysteem.

DocUp is een applicatie die is ontwikkeld om de hele interne transportmiddelen vloot inzichtelijk te maken. Onze samenwerking startte met het koppelen van keuringsrapporten aan machines. Al snel zagen we, samen met de klant, kans tot uitbreiding. Met DocUp kunnen nu gebruikershandleidingen van machines digitaal bekeken worden. Ook is er de mogelijkheid om, met een QR-code, dagelijkse controles uit te voeren en op elk moment de gegevens van een machine in te zien.

Bij een intern transportmiddelen vloot zijn veel partijen betrokken. Denk aan chauffeurs, keurmeesters en logistiek managers. Eenvoudigheid en gebruiksvriendelijkheid stond daarom centraal. De tool moest begrijpelijk en toegankelijk zijn voor al deze partijen. Maar hoe geef je dit vorm als de materie achter deze tool wél complex is en je te maken hebt met zoveel rechten, rollen en verschillende categorieën machines? Om dit te bepalen zijn we samen met DocUp gestart met een viertal brainstormsessies.

Allereerst hebben we in samenwerking met DocUp hun naam & huisstijl ontwikkeld om daarna aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de tool en het design hiervan.

Naast de gehele registratietool hebben we ook een website ontworpen en gebouwd. Vervolgens hebben we animaties ontwikkeld om DocUp voor iedere doelgroep begrijpelijk in de markt te zetten.

Vandaag de dag zijn we nog bezig met het uitbreiden van DocUp. Bij elke uitbreiding wegen we af hoe dit er in het grotere geheel uitziet. Blijft de tool nog steeds overzichtelijk en begrijpelijk?

Resultaat

Met DocUp is de hele interne transportmiddelen vloot inzichtelijk. Van handleiding tot keuring. Van keurmeesters tot contactpersonen. Van onderdelenboeken tot dagelijkse controles. Zo zijn alle gegevens op één plek, wordt er digitaal gekeurd en is er snel contact tussen de verschillende gebruikersgroepen. Dit zorgt voor vermindering in de stilstand van machines, meer controle en overzicht, maar vooral voor meer efficiëntie.