Vol energie laten zien wie je bent

Een mooie uitdaging die we voor Cogas mochten oppakken. We gingen onder andere aan de slag met hun werkgeversmerk. Cogas levert energie in heel Twente en een deel van Salland, des te belangrijker dus dat ze genoeg mensen hebben. Waar begin je dan? Juist! Bij de mensen die er nu al werken. Wat vinden zij eigenlijk zo leuk aan werken bij Cogas? We selecteerden een aantal UWP’s (Unique Working Points – zelfbedachte term) waar we vol op inzetten in de vacatures. Ook maakten we van de interviews mooie, persoonlijke verhalen. Die staan nu op de website, zodat sollicitanten alvast een kijkje achter de schermen krijgen.

Vol energie naar morgen

Maar we deden veel meer dan dat! Een bedrijf dat, middenin de energietransitie, enthousiast, optimistisch en toekomstgericht is vraagt om een heleboel verschillende uitingen. On- en offline. In- en extern. Van offertemap tot jaarverslag en van een frisse en nieuwe huisstijl tot het volledige wagenpark. Gaaf toch?

Resultaat

Cogas: Vol energie naar morgen

Huisstijl

Over up-to-date gesproken… We gaven de visuele identiteit een restyling. Het doel? Meer eenheid in alle uitingen en een frisse, heldere look and feel.

Styleguide

Een 140 pagina’s dik document. Waarin we echt álles vastleggen van de energietransitie, werken bij en Cogas corporate. We ontwikkelden namelijk een eigen stijl voor elke pijler.

Offertemap

We vertaalden de huisstijl door in de offline middelen, waaronder deze offertemap. Een offertemap in stijl. Precies zoals het hoort!

Slim samenwerken

Wie wil dat nou niet? Door middel van deze magnetische wanden zijn medewerkers in staat actuele projecten en tips te delen om nóg slimmer samen te werken. Ook de energietransitie is hierop afgebeeld. Zo zijn medewerkers en bezoekers altijd up-to-date. Dát is pas slim.

Jaarverslag

Een verslag met enorm veel informatie. Hoe houd je dat nou leuk? Door het onderdeel te maken van de visuele identiteit natuurlijk.

Interactieve infographic

Een ingewikkeld onderwerp op een speelse manier uitleggen? Een infographic is hét antwoord. Wij maakten deze ook nog eens interactief. Zo nemen we je letterlijk mee op reis door de energietransitie.

Illustraties

Zo, deze illustraties zijn bijzonder! Door ze op een isometrisch grid te bouwen, ogen ze extra ruimtelijk. En dat komt goed van pas, want we hebben veel te vertellen.

Energietransitie

Poeh, moeilijk onderwerp. Maar wel heel belangrijk! We bouwden een website waarin we de inwoners van gemeenten alles vertellen over de energietransitie en wat dit voor hen betekent.

Werken bij website

Cogas nóg persoonlijker maken door ze – letterlijk – een gezicht te geven. Zo kun je precies zien wie jouw toekomstige collega’s zijn. En geloof ons, van zo’n team wil je onderdeel zijn!

Wagenpark

Het wagenpark kan natuurlijk niet achterblijven. Ook hiervoor maakten we een ontwerp. Uniformiteit in alle uitingen, daar gaan we voor.