Rebranding

Het doel van de rebranding is dat andere pensioenfondsen het aantrekkelijk vinden om tot het Pensioenfonds Meubel toe te treden, zonder huidige branches en deelnemers af te schrikken. Op basis van een gezamenlijk strategische sessie met Pensioenfonds Meubel ontstond de rebranding. Samen met het bestuur zijn we tot de kernwaardes, een missie en visie en de belangrijkste doelen gekomen. Dit komt nu allemaal tot uiting onder de gloednieuwe naam: “Oak Pensioen.” Met de pay-off: “Goed geregeld.”

Duidelijk, vakmensen en een heldere boodschap

Een heldere boodschap in een aangename huisstijl. Dát is de nieuwe identiteit van Oak Pensioen. We brengen een verhaal over dat geen vragen oproept, maar duidelijk en helder is. Zonder poespas. Dat is wat Oak Pensioen is en uitstraalt. Hiermee is het doel dat Oak Pensioen nieuwe deelnemers aantrekt en hun verhaal op een betrouwbare en duidelijke manier overbrengt. Ben je benieuwd welke middelen wij voor hen hebben gecreëerd? Kijk mee!

Merknaam

Oak pensioen; een nieuwe naam. Oak staat voor de eik. Ja inderdaad, die boom! Deze heeft verschillende jaarringen, waar je tijdens je pensioen ook mee te maken krijgt. Je verjaart. Oak refereert verder aan: “Oak” dat is goed geregeld. Duidelijk en een betekenis.

Merkboek

We hebben een merkboek opgeleverd waarin de merkidentiteit is vastgelegd. In dit boek is alles te vinden over lettertypes, fotografie, pictogrammen en de merkgedachte.

Fotografie

Bij een nieuwe naam en huisstijl hoort ook een nieuwe fotografiestijl. Frisheid, eye candy en vrolijkheid. Dát is wat de nieuwe fotografie van Oak Pensioen nu uitstraalt.

Direct mailing

Naast online middelen, wordt er ook fysiek een bericht in de bus gedaan. Alle huidige deelnemers en aangesloten fondsen ontvangen een bericht dat er “Oak niets is veranderd”.

Website

Samen met de web-partner van Oak hebben wij de nieuwe huisstijl ontwikkeld voor de website. Van headers, en pictogrammen tot cardvisuals en aanmeldpagina. Alles is nu compleet!

Huisstijldragers

Wat bij een rebranding natuurlijk niet mag ontbreken zijn brieven, enveloppen, visitekaartjes en pensioenreglement documenten. Compleet in de nieuwe huisstijl mét nieuwe naam.