Waarom video marketing inzetten voor jouw bedrijf?

Video’s zijn effectief. Het is een krachtige vorm van communicatie. Waarom? Een video brengt een ingewikkelde boodschap makkelijk over naar de ontvanger. Videomarketing krijgt steeds meer aandacht. De combinatie van beeld en geluid brengt een boodschap effectief over aan jouw doelgroep. Video’s genereren 300% meer verkeer. Video’s helpen leads binnenhalen. Jouw website heeft met een video 53 keer meer kans om op de eerste pagina van Google te staan. Hoe dit kan? Een video bekijken is laagdrempelig. Het is fijner dan een lang stuk tekst te lezen. Beeld én geluid stimuleren meerdere zintuigen. Zo onthoudt je doelgroep de boodschap beter. Jouw boodschap wordt helder en krachtig overgebracht. Bedrijfsfilms, animaties, branded content en promotiefilms. Dit zijn allemaal mogelijkheden die jij kunt inzetten.

Voordelen van videomarketing

Een groot voordeel van videomarketing is dat de boodschap blijft hangen. Mensen kijken nou eenmaal graag naar bewegend beeld. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Wil je dat wij een video of motion voor je maken? Dan brengen we eerst het doel én de doelgroep in kaart. Zo benut jij ook de volgende voordelen:

Naamsbekendheid vergroten

De combinatie van videomarketing en SEO, word je sneller gevonden door je doelgroep. Dit trekt meer bezoekers naar je website. Plaats je video’s op social media? Dan krijg je ook daar meer naamsbekendheid. Je doelgroep bekijkt video’s sneller én video’s worden meer gedeeld dan geschreven teksten.

Vertrouwen opbouwen

Met een video spreek je jouw (potentiële) doelgroep aan met meer emotie. Door de combinatie van beeld en geluid laat je jouw dienst of product zien. Je legt iets uit. Mensen krijgen er een gevoel bij. Dit geeft de klant vertrouwen.

Laat je expertise zien

Blogs en handleidingen bevatten vaak veel tekst. Dit kan ingewikkeld zijn. Door een video geef je jouw doelgroep snel en duidelijk de benodigde informatie. Je legt uit hoe iets werkt. Je geeft tips en advies. Heel fijn voor de klant om op deze manier informatie te krijgen. Win-win! Ook laat je zien dat je verstand hebt van zaken.

Toekomstgericht

Video’s zijn niet meer weg te denken. Video’s zijn belangrijk. Het grootste videoplatform is YouTube. Dit platform wordt steeds vaker gebruikt als zoekmachine. Geef je jouw video’s een goede omschrijving? Bouw je een sterk profiel op? Dan is de kans groot dat jouw doelgroep geïnteresseerd raakt. Zij klikken door naar de website.

Video marketingbureau bij jou in de buurt

Ben je geïnteresseerd in videomarketing inzetten? Wij helpen je! Een video of een motion kan dé oplossing bieden om een ingewikkelde boodschap te communiceren. Motion graphics zijn video animaties. Het zijn bewegende grafische elementen of teksten in een video. Het verschil tussen een motion en een video? Een motion kan eenvoudig aangepast worden. Bij een video wordt dit lastiger.

Ontdek hier

Laat je bedrijfsvideo maken door Limesquare

Een bedrijfsvideo is dé manier om jouw bedrijf uit te lichten. Je vergroot de zichtbaarheid bij jouw doelgroep. Het proces van een bedrijfsvideo maken bestaat uit het schrijven van een script, de filmdag en de montage. Samen brainstormen we. Hier komt een duidelijk en helder idee in beeld. En daarna? Wij schrijven het script. Het script leggen we voor aan jou. Ben je hiermee akkoord? Dan plannen we de filmdag. Wij nemen die dag meer opnemen we nog hebben. Zo kunnen we tijdens het monteren de beste shots eruit halen. Zo brengen we jouw bedrijf optimaal in beeld!

Limesquare video marketingbureau

Wil jij weten hoe jij een animatie of video het beste in kunt zetten? We helpen je om alle mogelijkheden in kaart te brengen. Wij gaan samen met jou aan de slag. We pakken het op je juiste manier een. Samen behalen we het beste resultaat.

Meer weten?

Plan hier je afspraak

Wil je weten of Limesquare wat voor jou kan betekenen? Plan dan hier je afspraak in met Lex om samen onder het genot van een kop koffie eens verder te sparren!

Plannen
Wil je weten of Limesquare wat voor jou kan betekenen? Plan dan hier je afspraak in met Lex om samen onder het genot van een kop koffie eens verder te sparren!