Alle kunst van Enschede en omstreken op één platform

Klant

KunstNonStop

Diensten

Identiteit, webdevelopment en webdesign

KunstNonStop verbindt kunstliefhebbers, professioneel beeldend kunstenaars en culturele instellingen in Enschede en omstreken. Het platform geeft inzicht in de volledige kunstcollectie van Enschede en aankomende exposities en activiteiten op het gebied van beeldende kunst. Foto bovenaan: Paul Clason

Typografie
We hebben gekozen voor een lettertype met een neutrale uitstraling, maar met een aantal subtiele grafische kenmerken. De ‘scherpe’ N en ronde O geven het woordmerk smoel. Door het verschil in dikte krijgt de naam een duidelijk onderscheid en is het verantwoord om de naam aan elkaar te schrijven. Dit levert niet alleen een krachtiger beeld op, maar benadrukt nonstop: geen onderbrekingen.

Beeldmerk
Het beeldmerk visualiseert nonstop: Het deel van de K wordt gespiegeld zodat het een oneindige vorm wordt. Beide delen zijn als het ware pijlen die van elkaar af wijzen en kunnen daardoor als tekst- en beeldkader worden gebruikt.

Het beeldmerk toepassen als tekstkader geeft de mogelijkheid om diverse kunstenaars nonstop uit te lichten.

Dankzij een inlog hebben kunstenaars de mogelijkheid om een eigen pagina in te richten. Is er een gelinkte collectie uit de kunstcollectie van de Gemeente Enschede? Dan wordt deze hier ook getoond. Hetzelfde geldt voor agenda-items. Zo heeft iedere kunstenaar een kleine 'eigen' website binnen het platform van KunstNonStop.