Werken naar een afvalloze maatschappij in 2030

Twente Milieu is een ambitieuze afvalinzamelaar in de regio Twente. Hun doel is om samen met gemeenten en inwoners toe te werken naar een afvalloze maatschappij in 2030. Mooi doel! Daar wilden we graag aan bijdragen, daarom helpen we ze sinds 2016 met al hun uitingen.

Per gemeente communiceren

Stap een was: we gaan per gemeente communiceren. De regels over afvalscheiding verschillen nou eenmaal per plek, dus daar moesten we op inspelen. Daarom hebben we de website van Twente Milieu zo ingericht dat elke bezoeker hun postcode invult. Daarna komen ze op een gepersonaliseerde versie van de website. Daar staat alle informatie op maat: de afvalkalender, het actuele nieuws van hun gemeente en de locaties van containers in hun buurt.

Geen leverancier, maar verlengstuk

Daarnaast helpen we Twente Milieu met digitale nieuwsbrieven en on- en offline campagnes. Zo hebben we het straatbeeld in Twente een flinke ‘facelift’ mogen geven door de afvalcontainers te ontwerpen én het wagenpark onder handen te nemen. Zoals Twente Milieu zelf zegt: we zijn geen leverancier, maar een verlengstuk van hun organisatie. Een mooi compliment!


Resultaat

Met elkaar voor een schoon en gezond Twente!

Afvalkalender

Het is zover: tijd om je container aan de weg te zetten. Dankzij de koppeling die we bouwden voor de website en de app, vertelt de afvalkalender je precies welke container deze week aan de beurt is. Wel zo handig.

Campagne Kiesjecontainers.nl

Deze abri’s zorgden ervoor dat zoveel mogelijk inwoners hun containerkeuze doorgave op kiesjecontainer.nl. Herken jij ze nog?

Textielcontainer

Pfoe, eindelijk je kast opgeruimd! Je gooit die oude trui of kapotte broek weg in de textielcontainer. Maar, wat gebeurt er dan eigenlijk mee? Deze textielcontainer laat het je stap voor stap zien. Nu ben je helemaal op de hoogte van de circulaire route die jouw textiel aflegt.

Website

Makkelijk communiceren met duizenden huishoudens in verschillende gemeenten. Oei. Complexe vraag. Maar, geen paniek: onze oplossing is simpel. Door een postcode in te vullen, komt de bezoeker terecht op een gepersonaliseerde website. Hallo maatwerk informatie!

Wagenpark

Ze zijn niet te missen: de voertuigen van Twente Milieu. Elk voertuig is uitgevoerd in dezelfde stijl. Dankzij ons wagenpark handboek dat precies vertelt hoe elk vlootnummer bestickert moet worden. Herkenbaarheid gegarandeerd.

Zwerfafvalaanhanger

Voor echte aanhangers van een schoon milieu is deze zwerfafvalaanhanger gratis te bestellen. In de aanhanger zitten alle materialen die nodig zijn voor een opruimactie van zwerfafval in jouw buurt, zoals bezems, vuilniszakken, hesjes en handschoenen.

Textielcampagne

Soms heb je van die twijfelgevallen. Wat gooi je in welke container? Om bewustzijn te creëren en vragen te beantwoorden, zetten we een online textielcampagne op voor social media en Google Ads. Handig voor jou én voor Twente Milieu.